Select Page

Je vorige salaris bespreken: ja of nee?

Je vorige salaris bespreken: ja of nee?

Je bent bijna aangenomen. Nu alleen nog de salarisonderhandelingen. Is dit nu een slim moment om jouw vorige salaris te noemen? Ja! Maar alleen als je een vrouw bent.

Het Amerikaanse platform PayScale ondervroeg hier ruim 15.000 mensen over. Er werd tijdens dit onderzoek gevraagd naar hun laatste sollicitatiegesprek en het uiteindelijke salaris. Het verschil van de uitkomsten tussen mannen en vrouwen was opvallend. Wanneer mannen tijdens een sollicitatiegesprek de vraag ‘hoeveel verdiende je in je vorige baan’, niet wilden beantwoorden, werd hun salaris uiteindelijk 1,2 procent hoger dan wanneer het mannelijke geslacht deze vraag wél beantwoordde.

Bij het vrouwelijke geslacht was dit juist precies andersom. Wanneer vrouwen weigerden aan te geven hoeveel zij in hun vorige baan verdienden, gingen zij er juist op achteruit. Uiteindelijk kregen de vrouwen die deze vraag wel beantwoordden namelijk 1,8 procent meer.

Hoewel het verschil tussen de percentages niet erg groot is, valt het wel op dat de uitkomsten lijnrecht tegenover elkaar staan. De reden hiervan zou zijn dat de werkgevers mannen en hun zwijgzaamheid juist interessant vinden, terwijl zij bij de vrouw denken: “Mooi, dan kan ik wel wat lager gaan zitten”. Dus vrouw, gebruik dit in jouw voordeel en noem jouw salaris!

 

Lees het hele artikel via RTL Z.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!