Select Page

Sollicitatiegesprek? Neem het heft in eigen handen

Sollicitatiegesprek? Neem het heft in eigen handen

De voorbereiding op een sollicitatiegesprek, voor velen vol zenuwen en onzekerheid. Wel of geen lippenstift, straks zit het op mijn tanden tijdens het interview. Met de auto of toch maar met de trein, want straks sta ik vast in de file. Zal het wel klikken met mijn potentiële werkgever en ga zo maar door. Toch is er een vraag die vaak de kroon spant: wat zullen zij mij vragen?

Straks komt weer het hele riedeltje van het opnoemen van jouw zwakke punten, hoe jij jezelf in een woord omschrijft en welke ambities je hebt. Dat is vaak waar de grootste angst zit en ook gelijk de allergrootste valkuil. Als sollicitant zijnde zet je dan namelijk de werkgever centraal in plaats van jezelf. Belangrijk tijdens zo’n sollicitatiegesprek is juist wat jij hen wil vertellen en niet andersom.

Wat wil jíj dat zij van je weten? Neem het heft in eigen handen en vertel vanuit jezelf jouw eigen verhaal. Op deze manier ben jij in charge en voorbereid op de vragen die gaan komen. Dit verhaal begint vaak nadat jij die stevige handdruk hebt gegeven en de volgende vraag op je afgevuurd krijgt: ‘Vertel eens wat over jezelf‘. Dit is het moment dat jij ervoor zorgt dat je verteld wat jij wil dat ze horen. Denk hier van te voren over na en zo ben jij voorbereid op alle vragen die zij hierna stellen, want jij hebt de leiding.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op NRC.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!