Select Page

Net terug van vakantie? Pas op voor een burn-out

Net terug van vakantie? Pas op voor een burn-out

Net een heerlijke vakantie achter de rug en het werkleven begint weer. Ging jij op vakantie met de gedachte weer even helemaal op te leven, uitgeput van alle drukte op werk om daarna weer met een fris gevoel te beginnen? Let dan goed op, want juist op het moment dat je net terug bent van vakantie loop je meer kans op een burn-out.

Je bent net een paar dagen terug op werk en merkt dat er eigenlijk niks is veranderd. ‘Heel vaak zijn mensen op vakantie weg van hun arbeidsproblemen‘, zegt arbeidspsycholoog Arno Zijderveld. Juist omdat je net terug bent, valt het dan tegen als er niks is veranderd en vallen de problemen alleen maar meer op.

Om dit te voorkomen, moet je de vrije tijd die je op vakantie krijgt juist benutten. Gebruik deze tijd voor bezinning, zegt Zijderveld. ‘Wat is nou datgene waar je mee zit, waar je druk mee bent, en dat eens voor jezelf opschrijven en bedenken: hoe ga ik daar nou na mijn vakantie verandering in brengen?’ Zodra je dit duidelijk hebt voor jezelf, kan je er aan gaan werken.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen op BNR.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!