Select Page

Mannen vaker benaderd voor nieuwe functie

Mannen vaker benaderd voor nieuwe functie

Uit het Intermediair Imago Onderzoek (2016) blijkt dat vrouwen beduidend minder vaak worden benaderd voor een nieuwe functie dan mannen. Denk aan een bericht op Linkedin, tijdens een netwerkborrel of middels een promotie. In het onderzoek werden respondenten (duizend hbo+’ers tot 45 jaar) gevraagd hoe vaak zij gemiddeld benaderd worden voor een nieuwe baan.

In onderstaand overzicht kan je lezen hoe groot het percentage mannen en vrouwen is dat aangeeft hoe vaak hij of zij benaderd wordt voor een nieuwe baan:

(Vrijwel) nooit vrouwen: 49% mannen: 28%
Een of enkele keren per jaar vrouwen: 30% mannen: 33%
Een of enkele keren per maand vrouwen: 11% mannen: 25%
Een of enkele keren per week vrouwen: 2% mannen: 7%
Een of enkele keren per dag vrouwen: 0,2% mannen: 1%

Vrij schokkende cijfers dus! Vooral het verschil bij ‘nooit’ en ‘enkele keren per maand’. De oorzaak ligt bij drie elementen: het ‘old boy’s network’ waarin steeds weer wordt gevist, het feit dat selectiecommissies en recruiters (vaak in de meerderheid man) naar zichzelf zoeken in een kandidaat en de profielen die nog vaak gericht zijn op ‘masculiene’ kwaliteiten.

Gelukkig zijn er ook oplossingen. Zo is het belangrijk dat je als vrouw zelf ‘je mannetje’ staat en je kwaliteiten verkoopt naar de buitenwereld. Praat over ‘ik’ en niet altijd over ‘wij’. En ook belangrijk: laat je zien. Maak een goed Linkedin profiel aan en ga naar netwerkborrels en congressen. Lees hier wat je kan doen. Voel je je onzeker en/of weet je niet goed hoe je dit kan aanpakken? Aarzel dan niet om eens te kijken bij SheConsult. Wij kunnen je verder helpen!

Hier vind je het bijbehorende artikel voor als je meer informatie wil over het onderzoek.

 

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!