Select Page

Last van slaapproblemen? Je bent niet de enige

Last van slaapproblemen? Je bent niet de enige

Dat je om 10 uur in bed ligt en je wekker om 7 uur weer gaat, betekent niet perse dat je goed slaapt. Uit onderzoek van de Hersenstichting blijkt dat veel Nederlanders last hebben van slaapproblemen. Het aanbevolen aantal uur dat je als volwassenen moet slapen is tussen de 7 en 9 uur. De studie toont aan dat onder de 140.000 onderzochte mensen 90 procent binnen de aanbevolen duur slaapt.

Toch betekent dit niet dat deze nachtrust ook direct goed is. Uit de slaapgegevens van de onderzochte mensen bleek dat voornamelijk vrouwen kampen met slaapproblemen. De drie meest genoemde slaapproblemen zijn hierbij: moeilijk in slaap komen, moeite met doorslapen en vroeg wakker worden. Met name vrouwen hebben meer moeite met in slaap komen, ook wanneer zij in de nacht wakker worden.

Wanneer er sprake is van slapeloosheid, als de bovengenoemde symptomen minimaal drie keer per week voorkomen, kan dit gezondheidsschade veroorzaken als depressie of dementie. Gezond eten en sporten gaan vaak voor slaap als onderdeel van een gezonde leefstijl en dat terwijl het juist zo essentieel is. Herken je de bovenstaande problemen? Let dan goed op je gezondheid en trek op tijd aan de bel.

 

Klik hier om het hele artikel op RTL Nieuws te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!