Select Page

Hoe pak je de vakantieblues aan

Hoe pak je de vakantieblues aan

Je bent helemaal ontspannen op vakantie, maar dan nadert het eind. De stress en druk om alles weer op orde te krijgen, slaat direct toe. Je bent niet de enige die hier last van heeft. Acht op de tien werknemers blijkt na het verlof last te hebben van de ‘vakantieblues’ bij het hervatten van het werk. Dit blijkt uit onderzoek van IDEWE.

Hoe pak je die vakantieblues aan?
IDEWE raadt aan pas weer aan het werk te gaan na enkele dagen dat je terug bent. Als je dan eenmaal weer aan het werk bent, moet je jezelf de tijd gunnen om weer te wennen en in de dagelijkse routine te komen.

Reserveer de eerste dag exclusief om je e-mail door te spitten, opgehoopte post door te nemen en telefoontjes te plegen. Maak op basis daarvan een to do-lijst en bepaal wat prioriteit heeft en wat niet. Onthoud vooral dat je niet hoeft te compenseren voor de vakantieperiode. Maak een realistische planning waardoor je niet gelijk de eerste week overuren maakt.

Het belangrijkste is om ontspanning te zoeken na werk. Geniet nog even na van de vakantie en probeer die ontspannen sfeer vast te houden.

 

Klik hier om het hele artikel op Knack te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!