Select Page

De 7 valkuilen die succesvolle vrouwen vermijden

De 7 valkuilen die succesvolle vrouwen vermijden

Hoewel de afgelopen jaren veel voordelen hebben gebracht voor een vrouw op de werkvloer, kan je als vrouw nog steeds tegen bepaalde dingen aanlopen bij het maken van carrière. Sommige van deze obstakels komen van buitenaf, zoals seksuele intimidatie, en andere maken wijzelf.

Voor je de externe obstakels kan overwinnen, moet je eerst je eigen gedachtegang kennen en begrijpen. Wat kan jij bieden, waar sta je wel en juist niet voor, hoe reageer jij op conflicten, wat zijn jouw waarden en zo verder.

Coach en mentor Neela Bettridge heeft zeven valkuilen beschreven waarvoor jij als succesvolle vrouw op moet passen:

  1. Geloof in jezelf en laat dat ook zien. Iemand anders zal jouw kwaliteiten niet gaan inzien als jij jezelf niet promoot.
  2. Stel grenzen. Geef duidelijk aan wat je wel en niet gaat doen zodat de verwachtingen en beloftes overeenkomen.
  3. Onvoldoende persoonlijke visie. Zolang jij niet weet wat je te bieden hebt en dat laat zien, zal je ook niet zomaar die leidinggevende positie krijgen die je stiekem zo graag wilt.
  4. Te weinig leven in je werk. Zorg dat het duidelijk is welke voorwaarden het bedrijf stelt om het meeste uit je werk te halen. Laat het perfectionisme soms eens los.
  5. Vriendin v.s. leider. Bang om te streng te zijn of niet adequaat voor een rol in leiderschap waardoor je uiteindelijk geen van beide bent. Bespreek de manier van communicatie met je collega’s goed.
  6. Het conflict niet aan gaan. Als je het ergens niet mee eens bent, confronteer dit dan op een positieve manier in plaats van het uit de weg te gaan.
  7. Sluit aan bij netwerken. Steun elkaar door middel van netwerken.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!