Select Page

5 zaken waaraan je kunt zien of iemand gestresst is

5 zaken waaraan je kunt zien of iemand gestresst is

Een miljoen Nederlanders heeft last van stress of burn-outklachten. Dat is nogal wat. Belangrijk is om vroegtijdig te herkennen dat het bergafwaarts gaat met iemand. Onderzoekers Thomas Hellwig, Caroline Rook, Elizabeth Florent-Treacy en Manfred F. R. Kets de Vries hebben een test ontwikkeld met vijf punten waarop je jezelf of je medewerkers kunt scoren. Dat geeft dan de mate van gestressheid aan. Die vijf punten zijn:
1. Hoe ziet iemand er uit? Ziet iemand er moe of gestresst uit?
2. Hoe presteert iemand? Nemen de prestaties af of zie je iemand heel geforceerd harder werken om toch de targets te halen?
3. Is er sprake van groeistress, m.a.w. bij een nieuwe uitdaging, lijkt die persoon dan verveeld of juist bedolven onder het werk?
4. Hoe emotioneel is deze persoon? En wordt het meer? Zijn er meer stemmingswisselingen, huilbuien, woede-uitbarstingen dan vroeger?
5. Hoe ontwikkelen de relaties van deze persoon zich? Komt de persoon steeds meer in een isolement? En hoe gaat het huis?

Scoort iemand slecht op deze test dan is het goed om professionele hulp te zoeken. En dan na verloop deze test weer te doen om te zien of deze persoon vorderingen maakt.

Meer info vind je hier

 

 

 

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!