Select Page

4 dingen die je per direct van je LinkedIn profiel moet verwijderen

4 dingen die je per direct van je LinkedIn profiel moet verwijderen

Eerste ontmoetingen vinden bijna niet meer met de eerste handdruk plaats. Voor je een sollicitatiegesprek in loopt, moet je je bedenken dat jouw potentiële werkgever jouw naam al door LinkedIn of Google Search, waarbij je 9 uit de 10 keer ook eindigt bij het LinkedIn profiel, heeft gehaald.

Om deze reden is het van groot belang dat jij je er van bewust bent wat je op jouw LinkedIn profiel zet. Je moet er voor zorgen dat degene waar jij een goede indruk op moet maken, verondersteld staat van alle unieke content op jouw profiel. Om ervoor te zorgen dat jij een positieve indruk achterlaat in de gedachtes van jouw profiellezers, zijn er vier dingen die je per direct moet verwijderen van je LinkedIn profiel:

  1. Verkeerde of irrelevante berichten. Personal branding gaat erom dat je laat zien waar je voor staat en hoe je daarmee verder komt in de toekomst. Verwijder berichten, ervaringen of dergelijke die niet aan jouw toekomstbeeld bijdragen.
  2. Ervaringen die afleiden van jouw aspiraties. Wanneer je op zoek bent naar een baan als manager, is het voor jouw potentiële werkgever niet relevant om te zien dat jij op je vijftiende als caissière bij de Albert Heijn hebt gewerkt.
  3. Afbeeldingen van slechte kwaliteit. Heb je nog een foto staan waarbij je jezelf uit een groepsfoto hebt geknipt of een die je moeder vorig jaar met de kerst heeft gemaakt? Dan is het tijd om deze te verwijderen en een nieuwe te plaatsen. Een goed belicht headshot kan jouw profiel een enorme boost geven.
  4. In de derde persoon schrijven. Iedereen weet dat jij je eigen LinkedIn samenvatting hebt geschreven. Wanneer je in de eerste persoon schrijft, creëer je een gesprek met de lezer en ontstaat er een authentieke relatie.

Klik hier om het hele artikel op Forbes te lezen.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magazine for professional women

NIET OVER LIEFDE, MODE, STERREN, ZIEKTES & KIDS

Meld je aan!Advertentie

Zijbalk ad

Schrijf je in voor SheNews. Kosteloos

Informatie, tips, nieuws en wetenswaardigheden voor professionele vrouwen.You have Successfully Subscribed!